Club de Lectura – Sesión 3


 

La sonrisa etrusca

I ja anem pel tercer! Després delectar-nos amb el món de la pintura a l'Holanda de mitjans del segle XVII-La jove de la perla-, i recalar en les històries de la peculiar parròquia d'un cafè-El cafè de la granota-, narrades en to d'humor i carregades de crítica social, en la propera trobada emprendrem un viatge al més recòndit de l'ànima humana.
 
El 25 de novembre, a les 21:00 hores se celebrarà la tercera sessió del Club de Lectura. El llibre escollit en aquesta ocasió és "La Sonrisa etrusca" de José Luis Sampedro, una història d'amor i tendresa, que parla de la pèrdua d'identitat i valors en les societats industrialitzades. Senzill i alhora profund, és un llibre que commou i convida a la reflexió.
 
Escriptor, humanista i economista, brillantment lúcid, i camí dels 95 anys, José Luis Sampedro ha tornat a les pàgines d'actualitat en haver prologat el llibre ¡Indignaos! de Stéphane Hessel.
 
 
SINOPSIS de “La sonrisa etrusca”
 
Un vell camperol calabrès arriba a casa dels seus fills a Milà per fer-se una revisió mèdica. Allà descobreix el seu últim amor, una criatura en la qual bolcar tota la seva tendresa: el seu nét, que es diu Bruno, com a ell li van cridar els seus camarades partisans. També hi viu la seva última passió: un amor que cobreix amb la seva llum els últims moments d'una vida que, si acabament, pot sentir la seva pròpia plenitud.