Noves oficines municipals

0
459
La Casa de la Vila d'Alcampell estava situada en un segon pis, sense les més bàsiques mesures de seguretat, com a sortides d'emergència, ni accés per a persones amb mobilitat reduïda. Una part important dels habitants de la població són persones majors a les quals els costava accedir a les oficines municipals per fer qualsevol petit tràmit. Gràcies a les ajudes del fons FEADER els veïns i veïnes d'Alcampell ja no hauran de tornar a pujar aquests dos trams d'escales ja que des d'aquest divendres l'Ajuntament d'Alcampell ha traslladat les seves oficines a l'edifici que antigament albergava al metge. L'edifici ha estat remodelat per complet gràcies a la intervenció econòmica del Cedir Oriental, la Diputació d'Osca i la Comarca de la Llitera els qui s'han repartit a parts iguals, poc més de 22.000 euros per cada administració, la factura de les reformes, mentre que l'I.V. A. ho ha pagat el propi consistori d'Alcampell.
 

El resultat és una magnífica instal·lació posada al dia, complint totes les normes d'accessibilitat i seguretat, que ha aconseguit, a més, reunir en un mateix espai bona part dels equipaments necessaris per al dia a dia de la població. Les oficines municipals compartiran espai amb la consulta del metge, l'assistència social, l'oficina de correus i l'oficina de l'ATS, uns canvis que s'aniran produint gradualment, a mesura que es vagin equipant i habilitant els diferents espais recuperats. S'aconsegueix així recuperar un edifici que corria el risc de quedar en desús i agrupar en un mateix espai els serveis bàsics d'atenció a la ciutadania, situats al costat del Col·legi Públic i del Pavelló Municipal i convertint així aquest espai a l'autèntic centre neuràlgic del dia a dia de la població.
   

En el matí d'ahir divendres, les noves oficines rebien els últims retocs. S'engegava el canvi de les línies telefòniques, es provaven els termòstats de la climatització, s'asseguraven que el despatx del secretari, així com el de l'alcalde, tenien els serveis bàsics en funcionament, es comprovava que les sortides d'emergència complissin amb la seva funció i es donava un últim repàs al primer pis, espai on s'han recuperat dues sales de grans proporcions on s'habilitarà un espai per celebrar els plens de l'Ajuntament. Alcalde i regidors dels partits polítics representats en el consistori visitaven el nou espai i comprovaven in situ que la inversió de 80.000 euros havia valgut la pena. Faltaven només petits detalls. Josep Anton Chauvell, alcalde socialista d'Alcampell, mostrava les reformes efectuades a l'edifici a la líder de l'oposició, la regidor Anabel Cases, del Partit Popular que, al seu torn, és la vicepresidenta de la Comarca de la Llitera. Tots dos van admirar des de la balconada de la futura Sala de Plens la vista que es pot contemplar des de la nova casa consistorial mentre el vent feia onejar les banderes oficials.

  

Per avui dissabte hi ha prevista una jornada de portes obertes perquè les veïnes i veïns de la població que vulguin, puguin admirar el canvi que ha experimentat l'edifici i valorar la nova seu del seu ajuntament. A les 12 del migdia està previst que es pugui visitar l'antiga Casa del Metge i posteriorment s'oferirà un petit aperitiu als visitants. Ahir mateix, una veïna de la població ja va utilitzar les oficines per fer una gestió i s'admirava del fet de no haver de tornar a pujar les escales de les antigues dependències. Alcampell ha aconseguit, d'aquesta manera, posar-se al dia quant a normatives de seguretat i higiene, ha guanyat un espai que semblava condemnat a l'abandó i ha convertit un edifici emblemàtic de la població en un espai al servei dels seus habitants.

 Fuente: http://www.laliterainformacion.com/la-litera/noticias-la-litera/comarca/80-municipios/2113-alcampell-estrena-la-nueva-sede-de-su-ayuntamiento.html

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here