Club de Lectura – Sessió 11

0
513

 

Contra el viento del norte de DANIEL GLATTAUER
 

Després de l'última trobada del Club de Lectura, la pròxima cita és aquest divendres 6 de juliol, en un nou horari d'estiu, a les 22:00 hores a la Casa de la Cultura, per debatre a prop de l'obra "Contra el viento del norte "de Daniel Glattauer.
 
"Contra el viento del norte" és una obra que rescata i refresca el gènere de la novel · la romàntica epistolar a través d'un esplèndid maneig de l'acció i una cura estil que resulta alhora literari i col · loquial. Considerada com una variant actual de la novel · la de Gustave Flaubert, Madame Bovary, se'n desprenen però, grans dosis d'humor, ironia i desvergonyiment, gràcies a la immediatesa que ofereixen les noves tecnologies. Al llarg de l'obra es tracten temes com les fronteres entre l'amistat i l'amor, l'intent de reprimir els sentiments, la infidelitat, la gelosia i la recerca de la felicitat. També es tracta la importància de l'aparença externa així com l'innegable paper que els nous mitjans aparentment físics "freds" i "impersonals" estan exercint en la vida sentimental de les persones.
Daniel Glattauer, escriptor i periodista austríac va néixer el 19 de maig de 1960 a Viena (Àustria). Va cursar estudis de Pedagogia i Història de l'Art abans de treballar com a periodista redactant articles a "Der Standard", on té una columna d'opin
ió. Va aconseguir l'èxit internacional amb les novel · les romàntiques "Contra el viento del norte" (2006) i la seva continuació, "Cada Siete Olas" (2009). Posteriorment s'han publicat en espanyol dues novel · les seves, "La petjada d'un petó", la qual va ser adaptada al cinema, i la més recent "Siempre tuyo" en què explica una història de control i obsessió amorosa. Al marge de ficció, també ha escrit el llibre pedagògic "Theo, respostes de l'habitació infantil" i recopilacions d'articles periodístics. El 2006 va ser guardonat amb el German Bok Prize per la seva obra "Contra el viento del norte" que ha estat traduïda a més de 25 idiomes.
 
SINOPSI de Contra el viento del norte
 
En la vida diària hi ha lloc més segur per als desitjos secrets que el món virtual? Leo Leike rep missatges per error d'una desconeguda anomenada Emmi. Com és educat, li contesta i com ell l'atreu, ella escriu de nou. Així, a poc a poc, s'entaula un diàleg en el qual no hi ha marxa enrere. Sembla només una qüestió de temps que es coneguin en persona, però la idea els altera tan profundament que prefereixen posposar la trobada. ¿Sobreviurien les emocions enviades, rebudes i guardades una trobada «real»?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here