A Alcampell es va berenar base de castanyes i moniatos

0
592

alcampellcastañada01

Com sol ser habitual a Alcampell , una gran quantitat d'habitants de la població van sortir al carrer per celebrar la castanyada . L'acte central d'aquesta celebració , organitzada per cinquè any consecutiu per l'Associació Cultural La Bardisa i per l'associació de les Ames de Casa , és el repartiment de castanyes que s'ha dut a terme a la Plaça Major . Uns 45 kg de castanyes i altres 15 kg de moniatos és el recompte del que s'ha repartit a la tarda de dissabte. El moment àlgid ha estat quan ha coincidit el repartiment de castanyes amb la sortida de la missa del vespre , sobre les 18:00 h .
 
Durant tota la tarda s'ha vist passejar pels carrers de la població a petits fantasmes , zombis, bruixes i altres personatges de ficció acompanyats de les seves mares , la majoria vestides de carrer , però altres també abillades per l'ocasió. L'objectiu era la celebració del Truco o Trato , un pelegrinatge per les cases del poble en què els més petits truquen a la porta dels seus conveïns i reben caramels . Els petits anaven cadascun amb la seva cistella en forma de carbassa , preparada per recollir quants més dolços , millor . L'AMPA d'Alcampell era qui s'encarregava d'organitzar la ruta per la població i la veritat és que l'alegre comitiva era molt divertida .
 
En finalitzar el Truco o Trato estava previst que unes cent persones es reunissin al Pavelló Municipal per celebrar un sopar i posteriorment una festa amb DJ i ball fins a la matinada .

Texte i Imatges: Jaume Garcia Castro

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here