Montse Castellà – Dalt de l'escenari

0
514

El proper 20 d'abril a les 18:30 teniu una cita al Pavelló Municipal amb Montse Castella amb un concert de Piano, guitarra i veu acompanyada de violinista.

 

Montse Castellà

De iaios pagesos i ànima lliure, és la mitjana i única xica de cinc germans. Naix a Tortosa el 1976. Lo paisatge, la terra, los rius, la justícia, los sentiments marquen la seua obra. La bondat és revolucionària, un dels seus lemes. Es dedica professionalment a la música des de 1998. Ha estudiat cant a l’Escola Eòlia+dagoll dagom+tricicle i al Taller de Músics (a Barcelona). Ha perfeccionat la seua veu amb professors de la talla de Carme Canela, Ana Finger, Rosa Galindo, Paul Farrington, Helen Rowson, Viv Manning o Nina.
 
Per cert, per poder assistir a classes amb Nina, la van convidar amablement a deixar la faena que tenia aleshores perquè els horaris no els podia compaginar, (viu a Tortosa i el curs era a Barcelona) i va escollir cantar. Durant tres estius fa cursos intensius de cant i direcció de cant al Monestir de Montserrat.
 
Als concerts en directe en solitari s’acompanya de guitarra i piano. Lo 2004 crea el grup Isla de Buda (una illa que realment existeix al delta de l’Ebre) i edita el seu primer disc titulat Todo es relativo (PICAP) essent l’autora de música i lletra de totes les cançons. El disc es grava sota la producció de Pep Sala, Jordi Gas i Valen Nieto. Al 2006 trau lo seu segon disc, L’escriptor inexistent (l’indi music), en este cas en solitari i com a cantautora. Este segon treball també el produïxen Pep Sala i Valen Nieto i s’enregistra, com el primer, a l’indi studios. El videoclip del single (És com un miracle, produït per Insomni) queda finalista al Musiclip, el Festival Internacional del videoclip de Barcelona (2008). GEMINIS (Discmedi 2011) és lo seu tercer disc, co-produït per ella mateixa i Sergi Roig i on explica que la bondat és revolucionària i fa un homenatge a la revista homònima que, des de Tortosa i cap al món, va lluitar contra el franquisme i la censura lingüística, cultural i ideològica.
 
A finals del 2007 crea la productora cultural lo fardatxo (sinònim de sargantana en lo dialecte tortosí), des d’on promociona les seues creacions, encàrrecs de composició, discos, espectacles i concerts, col·labora en co-produccions i fa d’oficina de management.
 
Ha participat en festivals com Barnasants, EntreCultures, Tradicionàrius, Autúria, A Tempo, Fira Mediterrània, Barnasants o A Cántaros; col·laborat amb Pau Alabajos, Quico el Célio el Noi i el Mut de Ferreries, Sílvia Comes o Paco Ibáñez i compta la benedicció professional i el suport personal de Joaquín Carbonell, Alberto Pérez (ex-Mandrágora, amb Sabina y Khrae), Carmen París o Rosa Regàs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here