Actuació de Pep Gimeno: Tres i no Res

0
1083

Pep Gimeno, “Botifarra”, és el gran fenomen de la música popular. Amb veu
profunda, actitud irònica i un gran cor, es llançà –des dels tretze anys– a recórrer poble per poble gravant a les persones majors per a rescatar de l’oblit i preservar una tradició que estava a punt de desaparèixer. Va començar a gravar quan tenia setze anys, amb dificultats tècniques i barreres socioculturals: “L’any 73 o 74 anava de poble en poble per a gravar persones majors, portava un radiocasset que semblava un calaix de taronges i el Tio Vicent ‘el Moreno’ no volia cantar-me cants de batre perquè deia que eren cants de patir”.

A l’espectacle que ens oferirà, “Tres i no Res”, acompanyat per una guitarra, se li suma el prestigiós trompetista, també socarrat, Tony Molina, per oferir-nos una nova visió i sonoritat del repertori tradicional. Pep Gimeno “Botifarra” interpreta el seu repertori habitual, però amb sonoritats i textures
completament sorprendents.