11.7 C
Alcampell
Dijous, abril 22, 2021

Liceu a la Fresca

El pròxim 28 de juny, a les 22 hores, a la pista de les Escueles d'Alcampell, retransmissió en directe de l'òpera "Tosca" de Giacomo...

Llegada del Heraldo a Alcampell

 

El próximo lunes día 2 de enero del 2012, llegará a Alcampell el Heraldo de SS. MM. de Oriente, para poder recoger las cartas de todos los niños y niñas. 
 
Desde las 17.30 horas, los más pequeños podrán entregar sus cartas en mano al Heraldo de Sus Majestades, para que se las transmita y todos los niños tengan aquello que les piden.
 
Por supuesto, los mayores también pueden pedir. Nunca es tarde para sentirse niño y dejarse llevar por la magia de estas fechas.
 
 
 
 
 

Comissió de Cultura

Llegada del Heraldo a Alcampell

 

El próximo lunes día 2 de enero del 2012, llegará a Alcampell el Heraldo de SS. MM. de Oriente, para poder recoger las cartas de todos los niños y niñas. 
 
Desde las 17.30 horas, los más pequeños podrán entregar sus cartas en mano al Heraldo de Sus Majestades, para que se las transmita y todos los niños tengan aquello que les piden.
 
Por supuesto, los mayores también pueden pedir. Nunca es tarde para sentirse niño y dejarse llevar por la magia de estas fechas.
 
 
 
 
 

Mejora de las señalizaciones en casco urbano

El Ayuntamiento de Alcampell tiene prevista la mejora de la señalización en el casco urbano, realizando substituciones de números de casas, señales de tráfico y organización de nombres de calles. 

La obra que costará 59.998,19€ estará subvencionada por la DPH con 47.998,55 €. Los 11.999,64€ restantes los aportará el Ayuntamiento.

A Alcampell es va berenar base de castanyes i moniatos

alcampellcastañada01

Com sol ser habitual a Alcampell , una gran quantitat d'habitants de la població van sortir al carrer per celebrar la castanyada . L'acte central d'aquesta celebració , organitzada per cinquè any consecutiu per l'Associació Cultural La Bardisa i per l'associació de les Ames de Casa , és el repartiment de castanyes que s'ha dut a terme a la Plaça Major . Uns 45 kg de castanyes i altres 15 kg de moniatos és el recompte del que s'ha repartit a la tarda de dissabte. El moment àlgid ha estat quan ha coincidit el repartiment de castanyes amb la sortida de la missa del vespre , sobre les 18:00 h .
 
Durant tota la tarda s'ha vist passejar pels carrers de la població a petits fantasmes , zombis, bruixes i altres personatges de ficció acompanyats de les seves mares , la majoria vestides de carrer , però altres també abillades per l'ocasió. L'objectiu era la celebració del Truco o Trato , un pelegrinatge per les cases del poble en què els més petits truquen a la porta dels seus conveïns i reben caramels . Els petits anaven cadascun amb la seva cistella en forma de carbassa , preparada per recollir quants més dolços , millor . L'AMPA d'Alcampell era qui s'encarregava d'organitzar la ruta per la població i la veritat és que l'alegre comitiva era molt divertida .
 
En finalitzar el Truco o Trato estava previst que unes cent persones es reunissin al Pavelló Municipal per celebrar un sopar i posteriorment una festa amb DJ i ball fins a la matinada .

Texte i Imatges: Jaume Garcia Castro

 

Contes d'Advent

Decret Resolució de la convocatòria per la borsa de treball

Vistas las bases reguladoras del procedimiento selectivo para la constitución de una bolsa de trabajo de Auxiliar Administrativo para el Ayuntamiento de Alcampell, se pone a disposición de todos los interesados la lista de la bolsa de trabajo con el orden de puntuación correspondiente.

 

Contra la presente Resolución, en aplicación del artículo 117 de la Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, podrá interponerse recurso contencioso-administrativo, ante el Juzgado de lo Contencioso-Administrativo de Huesca, en el plazo de dos meses, a contar desde el día siguiente al de la recepción de la presente notificación, de conformidad con el artículo 46 de la Ley 29/1998, de 13 de julio, de la Jurisdicción Contencioso-Administrativa. 
 
Todo ello sin perjuicio de que pueda interponer Vd. cualquier otro recurso que pudiera 
estimar más conveniente a su derecho.

Club de Lectura – Sessió 1

 

El passat 23 de setembre es va celebrar la primera reunió dels membres del recentment estrenat Club de Lectura de la Biblioteca d'Alcampell, una activitat que dirigeixen Immaculada Gràcia i Arantxa Capdevila. En aquesta primera presa de contacte es va exposar qual seria la dinàmica de les sessions, es va proposar la lectura de diversos llibres i es va acordar que inicialment les reunions se celebressin un divendres de cada tres setmanes.
 
 
Un Club de Lectura no és més que un grup de persones que es reuneixen i parlen del llibre que estan llegint, comentant el seu estil literari, l'acció, els personatges ... En definitiva una experiència enriquidora i divertida, que afegeix al · licient de la lectura íntima i personal, la possibilitat de compartir aquesta lectura amb altres persones, que aporten altres punts de vista diferents als teus sobre el mateix llibre.
 
Si gaudeixes de la lectura, anima't a participar d'aquesta afició pels llibres i la cultura i uneix-te al Club de Lectura de la Biblioteca d'Alcampell. Per més informació pots posar-te en contacte amb nosaltres, bé en la pròpia Biblioteca o per correu electrònic al compte biblioteca@alcampell.net.
 
I pels que ja van assistir a la primera reunió, se us recorda que en aquesta es va acordar llegir el llibre "La jove de la perla" de l'escriptora nord-americana Tracy Chevalier,-basat en la creació del famós cu
 
 
Adro del mateix nom de Vermeer-, i que la propera trobada del Club de Lectura serà el divendres 14 d'octubre a les 21:00 hores.
 

 
SINOPSIS de la Joven de la Perla
En la segona meitat del segle XVII, el pintor holandès Johannes Vermeer va immortalitzar en una tela a una bella noia adornada amb un turbant i un pendent de perla. Els seus llavis semblen esbossar un somriure sensual, però els seus ulls irradien la tristesa més profunda.
 
La jove de la perla és la història d'una fascinació, de com sorgeix un sentiment que es mou entre l'admiració i l'amor. La llum en els ulls de Griet, la serventa convertida en musa, tanca el misteri més profund en el procés de creació d'una obra d'art. Tracy Chevalier evoca la vida quotidiana al segle XVII holandès en aquesta bella novel · la sobre el despertar a la vida ia l'art.
 

Club de Lectura – Sessió 3

 

La sonrisa etrusca

Y ya vamos por el tercero! Tras deleitarnos con el mundo de la pintura en la Holanda de mediados del S. XVII -La joven de la perla-, y recalar en las historias de la peculiar parroquia de un café –El café de la granota-, narradas en tono de humor y cargadas de crítica social, en el próximo encuentro emprenderemos un viaje a lo más recóndito del alma humana.
 
El 25 de noviembre, a las 21:00 horas se celebrará la tercera sesión del Club de Lectura. El libro escogido en esta ocasión es “La Sonrisa etrusca” de José Luis Sampedro, una historia de amor y ternura, que habla de la pérdida de identidad y valores en las sociedades industrializadas. Sencillo y a la vez profundo, es un libro que conmueve e invita a la reflexión.
 
Escritor, humanista y economista, brillantemente lúcido, y camino de los 95 años, José Luis Sampedro ha vuelto a las páginas de actualidad al haber prologado el libro ¡Indignaos! de Stéphane Hessel. 
 
SINOPSIS de “La sonrisa etrusca”
 
Un viejo campesino calabrés llega a casa de sus hijos en Milán para hacerse una revisión médica. Allí descubre su último amor, una criatura en la que volcar toda su ternura: su nieto, que se llama Bruno, como a él le llamaron sus camaradas partisanos. También allí vive su última pasión: un amor que cubre con su luz los últimos momentos de una vida que, en su acabamiento, puede sentir su propia plenitud.
 
64,621SeguidoresSeguir
32,100suscriptoresSuscribirte
- Advertisement -

Featured

Most Popular

Convocatoria de empleo

El Ayuntamiento de Alcampell ha abierto un proceso de selección por concurso de méritos para cubrir una plaza laboral temporal, a jornada parcial, por...

Jocs en català

Tallers de Teleformació

Arribada dels Reis Mags

Latest reviews

XVII Certamen de Poesia i Relats Curts

La Biblioteca Pública Municipal juntament amb la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Alcampell, convoquen el XVII Certamen de Poesia i Relats Curts amb la finalitat de fomentar la lectura i escriptura en el nostre poble. 
 
Bases del Certamen 
 
- Poden participar totes les persones vinculades a Alcampell. 
– Els treballs seran originals i inèdits, no presentats anteriorment a cap altre concurs o certamen. 
- La temàtica dels treballs farà referència a qualsevol aspecte relacionat amb la zona (història, costums, naturalesa, art, modalitat lingüística, ...). 
- Els treballs podran escriure’s en castellà i en català. 
- S’estableixen 5 categories: Benjamí: (Nens que cursin Educació Infantil, 1º y 2º Primària - fins a 7 ayns). Primària: (Nens que cursin 3º, 4º, 5º y 6º Primària – fins 11 ayns). Juvenil: (de 12 a 17 anys). Adults: (a partir de 18 anys).
- Hi haurà tres modalitats: Dibuix: (tan sol la categoria Benjamí podrà participar en aquesta modalitat). Prosa-Relat Curt: una extensió màxima de 5 folis en la categoria Primària, i de 10 folis en Juvenil i Adults. Poesia: una extensió màxima de 50 versos.
– Els treballs es presentaran a la Biblioteca Municipal, per quadruplicat, escrits a màquina o amb lletra molt clara, a doble espai, encapçalats per un títol i signats sota pseudònim, indicant en el sobre la categoria i modalitat en què es participa. A l'interior d'aquest sobre anirà un altre tancat on s'inclourà el nom, adreça, edat i telèfon de l’autor/a, categoria en la qual es participa i títol de l’obra; a l’exterior d’aquest segon sobre hi haurà de figurar el pseudònim.Cada participant solament podrà presentar un treball per modalitat. 
- S’estableix un premi per a les modalitats de Prosa-Relat Curt i Poesia, en cadascuna de les categories, i un obsequi per a cada participant en totes les categories. El jurat, segons el seu criteri, podrà concedir els accèssits que cregui convenients: Categoria Primària: material literari i de papereria. Categoria Juvenil: 70 € en metàl·lic. Categoria Adults: 100 € en metàl·lic. 
- El termini d’admissió de treballs finalitza el 1 d’abril de 2.014 
- El jurat serà nomenat per l’entitat organitzadora i la seva decisió serà inapel·lable. Podrà declarar els premis deserts si no s’arriba a la participació/qualitat desitjada. 
– La decisió del jurat es farà pública el dia 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, coincidint amb el lliurament dels premis. 
– L’Ajuntament d’Alcampell es reserva el dret de reproduir i publicar les obres presentades. 
- La participació en el Certamen implica l’acceptació de totes les bases.
 
 
 

Borsa de Treball – Personal Administratiu

Visto  que se  ha  expirado  el  plazo  de  presentación  de solicitudes  de admisión,  para  la constitución de una bolsa de empleo para cubrir las vacantes de Auxiliar Administrativo para el  Ayuntamiento de Alcampell de la plantilla de personal laboral de esta Corporación.

Presentamos el listado de aspirantes admitidos y excluidos

Nova corporació municipal

El passat dia 11 de Juny es va celebrar la constitució del nou ajuntament d'Alcampell.

 
Les diferents regidories s'han repartit de la següent manera:
Economia, Hisenda i Festes - Juan Antonio Aurin Sallan.
Cultura, Educació, Joventut i Associacions Juvenils - Pilar Pena Perat.
Medi Ambient, Agricultura, Camins i Vedats de Caça - Antoni Llorens Benedet
Afers Socials, Sanitat, Associacions de Tercera Edat i Mestresses de Casa - Maria Dolores Jimenez Amaro
Urbanisme, Habitatge, Personal, Règim Interior, Desenvolupament i Polígon Industrial - Josep Anton Chauvell Larrégola.
 
Prem l'enllaç per llegir el discurs Josep Anton Chauvell Larrégola com a alcalde.
 

More News