15.3 C
Alcampell
Dilluns, juny 5, 2023

Premis del V Concurs de fotografia d’Alcampell

La tardi del 5 de gener es va fer el recompte de vots del V Concurs de Fotografia d’Alcampell. Esta vegada cada persona que visitava l’exposició podia votar fins a 2 fotos. Els resultats es poden descarregar en pdf ací: 5è Concurs de fotografia d’Alcampell – Premis. Enhorabona als premiats. I s’ha de dir que els concursants sense premi han presentat unes fotos interessantíssimes, fora de sèrie.

En total s’hi han presentat 44 fotos d’animals de tot tipus i mides.

  • 4 bèsties de mida grossa: 1 cavall, 1 tossino i 2 vedells i vaques.
  • 17 de mida mitjana: 2 corders i 15 gossos.
  • 4 de mida petita: 4 gats.
  • 8 tipus d’aus (unes orenetes, 1 colibrí, 1 cegonya, 1 esparaver, 1 cigne, 1 gall d’indi, 1 gall de corral i 1 garsa).
  • 7 insectes, artròpodes i cucs: unes formigues, 1 eruga, 1 llangosto, 2 (tar)aranyes i 2 palometes.
  • 3 rèptils i amfibis: 2 sargantilles i 1 granota.

Els premis han estat els següents:

Dia Internacional de la Dona i “Memorandum – Dones d’Alcampell”

El dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, es va llegir un manifest i es va col·locar una pancarta...

LA CASA QUE NOS HABITA

Las ilustraciones de Ana Porta, Bernardo Vergara, Carlos Aquilué, David Adiego, Isidro Ferrer, Javier Hernández, Mamen Moreu, Sandra Jávera, Saúl Irigaray y Sara Soler...

Circo, humor, animación, …

Los únicos, los incomparables, los mejores superheroes de la galaxia están aquí. Ellos son FELPUDOMAN y su ayudante ESCOBILLA. Son una pareja genial que...

Fira d’Alcampell

Visita del Chambelán Real

Redes Sociales

XXI Certamen de poesia i relat curt

Consulta les bases del Certamen aquí

Activitats per la tardor

Aquí teniu un llistat de totes les activitats programades d'aquí al desembre. N'hi teniu de tots tipus!!

64,621SeguidoresSeguir
32,100suscriptoresSuscribirte
- Advertisement -

Featured

Most Popular

Latest reviews

A Alcampell es va berenar base de castanyes i moniatos

alcampellcastañada01

Com sol ser habitual a Alcampell , una gran quantitat d'habitants de la població van sortir al carrer per celebrar la castanyada . L'acte central d'aquesta celebració , organitzada per cinquè any consecutiu per l'Associació Cultural La Bardisa i per l'associació de les Ames de Casa , és el repartiment de castanyes que s'ha dut a terme a la Plaça Major . Uns 45 kg de castanyes i altres 15 kg de moniatos és el recompte del que s'ha repartit a la tarda de dissabte. El moment àlgid ha estat quan ha coincidit el repartiment de castanyes amb la sortida de la missa del vespre , sobre les 18:00 h .
 
Durant tota la tarda s'ha vist passejar pels carrers de la població a petits fantasmes , zombis, bruixes i altres personatges de ficció acompanyats de les seves mares , la majoria vestides de carrer , però altres també abillades per l'ocasió. L'objectiu era la celebració del Truco o Trato , un pelegrinatge per les cases del poble en què els més petits truquen a la porta dels seus conveïns i reben caramels . Els petits anaven cadascun amb la seva cistella en forma de carbassa , preparada per recollir quants més dolços , millor . L'AMPA d'Alcampell era qui s'encarregava d'organitzar la ruta per la població i la veritat és que l'alegre comitiva era molt divertida .
 
En finalitzar el Truco o Trato estava previst que unes cent persones es reunissin al Pavelló Municipal per celebrar un sopar i posteriorment una festa amb DJ i ball fins a la matinada .

Texte i Imatges: Jaume Garcia Castro

 

Club de Lectura – Sesión 2

El café de la granota de JESÚS MONCADA

La Joven de la Perla de Tracy Chevalier fue el libro escogido para inaugurar las sesiones del Club de Lectura de Alcampell. Con una amplia participación, los miembros del Club aportaron su particular punto de vista en todos y cada uno de los aspectos de una obra, tan llena de matices: pintura, arte, historia, pasiones, costumbres, estilo literario, ...  etc.
 
Y para la segunda sesión que se celebrará el viernes 4 de noviembre a las 21:00 horas, el libro seleccionado es “El café de la Granota” de Jesús Moncada, una colección de catorce relatos breves que se desarrollan en la antigua villa de Mequinenza, hogar del autor, que vio la luz por vez primera en 1985. 
 
SINOPSIS de  “El Cafè de la Granota”
Un delincuente con mala suerte, un sereno que escribe sus memorias en una panadería, un campo de fútbol insólito donde se disputan partidos desaforados, la esposa sonámbula del veterinario que canta ópera desde el balcón, un Sísifo moderno, unas fuerzas del orden de lo más bestia. Y un viejo café con una parroquia irónica, un ron infame y una cotorra procaz que recoge el latir cotidiano de un pueblo inefable.
 
Un conjunto de narraciones breves, escritas con el lujo de detalles y riqueza léxica que caracteriza al autor.
 
 

More News