Festes i tradicions


Romeria de Santa Anna de Pelegrinyó (primer diumenge de maig)

El primer diumenge de maig, els antics habitants de Pelegrinyó organitzaven una misa per celebrar la festivitat de Santa Anna. Després, tradicionalment, se repartia coca a tots els assistents. Avui dia, els descendents d’aquells pobladors continuen celebrant, cada maig, la festivitat de Santa Anna.

Sant Isidre (15 de maig)

El dia 15 de maig, festivitat de Sant Isidre -patró dels llauradors-, esdevé un dels festius locals tradicionals d’Alcampell, de tradició agrícola. Des de fa alguns anys, a aquesta tradició s’hi ha sumat una sardinada popular organitzada per l’Associació d’Ames de Casa i Consumidores i per la Cooperativa Agrícola d’Alcampell.

Santa Margarida (20 de juliol)

Antiga Festa Major d’Alcampell, que més endavant es va convertir en la Festa de Quintos. Després de deixar-se de celebrar a mitjans dels 90, avui en dia s’ha recuperat, com a Festa de Quintos, i de joventut en general (Festa Jove d’Alcampell).

Sant Ramon Nonat (31 d’agost)

Patró d’Alcampell, durant la Festa Major de Sant Ramon Nonat són molts els actes que se celebren, generalment durant l’últim cap de setmana d’agost.