Club de Lectura – Sessió 8

0
431

 

Aquest proper divendres 30 de març, els membres del Club de Lectura tenen una nova cita amb els llibres, a les 21:00 hores a la Casa de la Cultura, per debatre a prop de l'obra "Carta de una desconocida" de Stefan Zweig .
 
Un text en aparença senzill que parla d'una passió que llasta una vida, però també dels impulsos irracionals que a tots ens assalten ocasionalment i després dels que correm el risc de extraviar. Escrita en un llenguatge concret i precís, que aparentment deixa poc espai per a l'especulació del lector, "Carta d'una desconeguda" resulta ser tot el contrari. El retrat que Zweig fa dels personatges i dels seus impuls, li permet elevar-se sobre el text per fer-nos reflexionar al voltant de les secretes motivacions d'una dona que després de patir una vida de lliurament secreta decideix, davant el cos sense vida del seu fill, escriure una única carta adreçada al objecte del seu amor, de tota la seva vida, per fer-li saber del seu sofriment, per obrir-se a ell com no va ser capaç de fer-ho fins aquest moment. Una llarga carta que deixa tants interrogants com els que la jove pretén desvetllar. Perquè en acabar la carta, la desconeguda segueix en la seva penombra. Les seves intencions i anhels semblen més ocults i indesxifrables que al principi. Una obra que desperta la imaginació adormida d'uns lectors massa acostumats a que l'autor arruïni el nostre camp de llibertat interpretativa.
 
Stefan Zweig, crític i novel · lista austríac nascut a Viena el 1881 en el si d'una acomodada família jueva, va estudiar filosofia a la Universitat de Viena. Davant la I Guerra Mundial, va abraçar el pacifisme i va ser un dels més acèrrims defensors de la "comunitat intel · lectual d'Europa" i de la "gran amistat de l'esperit que desconeix les fronteres" El 1934, mogut per un fosc pressentiment del final de la independència austríaca, es va refugiar a Londres per posteriorment emigrar als Estats Units. L'hegemonia aconseguida per les forces hitlerianes a Europa i l'enfonsament de les seves esperances en un món basat en la cultura, el va portar a suïcidar-se amb la seva dona durant un viatge a Brasil el 1942.
 
SINOPSI de "Carta de una desconocida"
"Només vull parlar amb tu, dir-t'ho tot per primera vegada. Hauries de conèixer tota la meva vida, que sempre va ser la teva encara que mai ho vas saber. Però només tu coneixeràs el meu secret, quan estigui morta i ja no hagis de donar-me una resposta; quan això que ara em sacseja amb calfreds sigui de veritat al final. En el cas que seguís vivint, trencaria aquesta carta i continuaria en silenci, igual que sempre. Si sostens aquesta carta a les teves mans, sabràs que una morta t'està explicant aquí la seva vida , una vida que va ser sempre la teva des de la primera fins a l'última hora ".
 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here