Club de Lectura – Sessions 6 i 7

0
473

 

El passat 17 de febrer, el Club de Lectura es va reunir per comentar l'obra "El señor de las bestias", una moderna recreació del mite de Faust de l'escriptor Alberto Vázquez-Figueroa publicada el 2001.
 
En una prosa senzilla i amena, l'autor narra les peripècies d'un metge investigador, Bruno Guinea, a través de la selva equatoriana, en la seva cerca del remei contra el càncer. Amb uns personatges plans, dels que a penes sabem res i només s'entreveuen algunes característiques de la seva veritable personalitat, el mèrit de l'obra resideix en les reflexions que planteja a prop dels nostres valors i sobre que faríem en determinades situacions. Vázque-Fibueroa, que ha reconegut en diverses de les seves entrevistes "que no sap escriure", compensa aquesta mancança amb un missatge senzill i contundent.
Nascut a Santa Cruz de Tenerife el 1936, abans de complir un any, la seva família va ser deportada per motius polítics a Àfrica, on va romandre entre el Marroc i el Sàhara fins a complir els setze anys. Als vint, es va convertir en professor de submarinisme. Va cursar estudis de periodisme i el 1962 va començar a treballar com a enviat especial de diversos mitjans. Durant quinze anys va visitar gairebé un centenar de països i va ser testimoni de nombrosos esdeveniments clau del nostre temps, entre ells, les guerres i revolucions de Guinea, Txad, Congo, República Dominicana, Bolívia, Guatemala, etc. Les seqüeles d'un greu accident d'immersió van obligar a abandonar les seves activitats com a enviat especial i després dedicar una temporada a la direcció cinematogràfica, es va centrar del tot en la creació literària. Ha publicat més de quaranta llibres i nou dels seus novel · les han estat adaptades al cinema.

 

 
SINOPSIS de  “El Señor de las Tinieblas”

Un metge abnegat, lliurat en cos i ànima als seus pacients ia la investigació, rep una visita inesperada: un home que s'identifica com el diable. Òbviament el considera un boig, però les proves que el desconegut li presta són tan contundents que el metge es veu obligat a replantejar les seves creences. A continuació, el malèfic visitant li ofereix una cosa que tots els metges del món voldrien tenir: el secret de la cura del càncer. Però a canvi ha de lliurar la seva ànima … El metge afronta un difícil dilema moral, però acaba acceptant. I aquest és el punt de partida d'una insòlita aventura, un atzarós viatge a l'altra banda del món a través d'un camí on conviuen el bé i el mal.

 
I el divendres 9 de març, la protagonista de la reunió del Club de Lectura, serà l'obra "La Ciutat de les Bèsties", una novel · la d'aventures i fantasia escrita per l'escriptora xilena Isabel Allende i publicada el 2002, que constitueix el seu primer llibre adreçat a lectors adolescents i també la primera part de la trilogia Les memòries de l'Àguila i el Jaguar.
 
L'univers ja conegut d'Allende s'amplia a La Ciutat de les Bèsties amb nous elements de realisme màgic, aventura i natura. Els joves protagonistes, Nadia i Alexander, s'internen a la inexplorada selva amazònica portant de la mà el lector en un viatge sense pausa per un territori misteriós on s'esborren els límits entre la realitat i el somni, on homes i déus es confonen, on els esperits van de la mà amb els vius. Isabel Allende la va escriure en col · laboració amb l'organització ecologista Greenpeace i el grup editorial Random House Mondadori, per al seu projecte Llibres amics dels boscos.
 
Nascuda a Lima el 1942, filla d'un diplomàtic i neboda del president Salvador Allende, va iniciar la seva marxa professional com a periodista primer a Xile i després a Veneçuela, país on es va exiliar després del cop militar de Pinochet. És l'escriptora en llengua espanyola més llegida de tots els temps, ha conreat el periodisme, la novel · la, els contes infantils i el teatre. La seva obra es cataloga com a realisme màgic. El seu llenguatge és senzill, clar i ple de contingut, i sempre marcat amb accent feminista. Ha venut milions de còpies dels seus llibres, amb traduccions a multitud d'idiomes. També ha obtingut nombrosos guardons per les seves obres, com el Premi Nacional de Literatura de Xile el 2010.
 
SINOPSIS de  “La ciudad de las bestias”
Alexander Cold, un noi americà de 15 anys, aficionat a tocar la flauta i al muntanyisme, viurà una aventura que mai oblidarà: ha d'acompanyar a l'Amazones a la seva excèntrica àvia Kate, que ha d'escriure un article per a una revista sobre una estranya i desconeguda criatura, anomenada la Bèstia. Un nou món s'obre davant dels ulls d'Alex: no només el de l'exuberant i desconeguda selva amb els seus extraordinaris habitants, sinó també el del costat més fosc de l'home.
 
 
 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here